Woensdag 20 februari sponsorloop in de gymzaal

18 februari 2019 | Hester Bax

U heeft het al gelezen in de Schakel én in de brief die uw kind mee heeft gekregen. Doet uw kind ook mee aan de sponsorloop die aanstaande woensdagmiddag 20 februari wordt georganiseerd in onze gymzaal? Deze activiteit zal na schooltijd plaats vinden in de gymzaal van 12.30 uur tot 14.00 uur. De sponsorloop wordt georganiseerd door studenten van de opleiding Fontys Hogeschool Sociale Studies. Zij reizen in maart 2019 samen met een groep van 14 studenten en 3 docenten naar de sloppenwijk Salinas in Brazilië.

Het geld dat wordt binnengehaald met de sponsorloop, zal gedoneerd worden aan de vrijwilligersorganisatie ARCA. Deze organisatie is vrijwel dagelijks actief in de sloppenwijk met als doel om het leven en welzijn van de mensen daar te verbeteren. Zij doen dit concreet door: huizen van bewoners op te knappen, zoveel mogelijk samen met bewoners zelf. ARCA richt zich met hun activiteiten vooral op de jeugd, want de jeugd heeft de toekomst.

Tijdens de sponsorloop is er voor de kinderen ranja en iets lekkers. U bent natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken. Daarnaast worden er diverse prijzen beschikbaar gesteld, bijvoorbeeld een prijs voor de leerling die de meeste rondjes gerend heeft en een prijs voor diegene die het meeste geld heeft ingezameld.

De sponsorloop wordt niet georganiseerd door de school zelf, maar de school staat wel achter de actie en stelt daarom de gymzaal hiervoor beschikbaar. Om die reden blijft u als ouder/verzorger zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van uw kind tijdens de sponsorloop.

Heeft uw kind zich al opgegeven? Hij of zij mag ook aanstaande woensdag met het opgavestrookje naar de gymzaal komen en zich daar ter plekke aanmelden om deel te nemen.