Woensdag 17 januari koffieochtend over PBS!

15 januari 2018 | Hester Bax

Bij ons op school is het pedagogisch klimaat erg belangrijk: hoe gaan wij op een positieve manier met elkaar om? Om dit vorm te geven maken we gebruik van PBS, Positive Behavior Support. Vanuit de vier kernwaarden Plezier, Veiligheid, Verantwoordelijkheid en Respect werken wij met de kinderen en met u aan een fijne omgang met elkaar.

Voor iedere ruimte, zoals het castle, het schoolplein, de gang en de toiletten, hebben wij met de kinderen afspraken gemaakt over hoe we ons hier gedragen. Dit is te zien op de posters in de school en behandelen we in de castles met behulp van filmpjes met het verkeerde én het goede voorbeeld. Wanneer de kinderen positief gedrag laten zien, waarderen we dat met steentjes. Deze steentjes bewaren zij in de buis in de gang bij het castle. Is de buis vol? Dan heeft het castle als groep een beloning verdiend, die ze met de groep mogen bepalen. Zo zijn er dit schooljaar bijvoorbeeld al veel pyjama- en pannenkoekenfeestjes geweest!

Als ouder is het fijn hier meer over te weten. Wellicht heeft u vragen over hoe u dit principe thuis kan toepassen, óf hoe u uw kind nog meer kan motiveren. Tijdens het koffie-uurtje van 17 januari (aanstaande woensdag!) vertelt het PBS-team u er graag over en gaat het PBS-team graag met u in gesprek over hoe we het nog verder kunnen uitbreiden. Bent u erbij? Uiteraard zorgen we voor een kopje koffie of thee en iets lekkers.

We hopen u te zien aanstaande woensdag om 8.30u in de koffiekamer!