Voor Unit 3: inschrijving naschoolse activiteiten!

22 februari 2018 | Leila Hermus

Kinderpersbureau (Schoolkrant Cleijn Hasselt)

Vind je het leuk om achter allerlei nieuwtjes te komen? Vind je het leuk om mensen te interviewen? Of misschien ben je heel creatief met woorden en rijm of vind je het leuk om een voorpagina te ontwerpen?

We gaan met 10 leerlingen van de bovenbouw een schoolkrant maken! Wat moet daar allemaal in komen te staan? Dat mogen jullie gaan onderzoeken! We gaan de tweede les ook kijken hoe het er bij een (echte) redactie aan toe gaat! Daarnaast gaan we ook een stuk schrijven voor de wijkkrant Oud Noord!

Leila Hermus begeleidt deze activiteit.

Wanneer vindt de activiteit plaats?

Op donderdag van 15.00 tot 16.15 uur. 8, 15, 22 maart en 5, 12 en 19 april.

LET OP: 15 maart duurt de les tot 17.00 uur i.v.m. een bezoek aan de redactie van het Brabants Dagblad. 29 maart is er geen les i.v.m. de schoolreis.

Hoe kunt u zich inschrijven?

Via inschrijflijsten op de Castledeur. De inschrijving start woensdag 21 februari, en kan uiterlijk tot en met dinsdag 27 februari. We verwachten dat de leerlingen alle lessen aanwezig zijn. Vergeet niet dat u als ouder/verzorger een handtekening op de inschrijflijst zet voor akkoord.

U ontvangt van ons een mail met een bevestiging van uw inschrijving. Mochten we meer dan 10 aanmeldingen ontvangen dan loten we en krijgt u hier ook bericht van.

OntdekT

In onze wijk staan op loopafstand 2 toffe musea: de Pont het TextielMuseum. Daar hangt kunst. Ben jij er wel eens geweest?  Wat is dat eigenlijk, kunst? En waar is het van gemaakt? Wat gebeurt er allemaal in het museum?  Dit en meer leer je bij ontdekT.  OntdekT bestaat uit 6 lessen in 2 musea en is voor nieuwsgierige kinderen die van kunst en van kijken houden. En die het leuk vinden om wat ze allemaal ontdekken te delen met andere schoolkinderen en hun ouders als een echte museumambassadeur.  Dat doen we tijdens de afsluitende bijeenkomst met een museumtour.

Kinderen die meedoen aan OntdekT:  houden van kunst en musea of willen dat ontdekken / zijn nieuwsgierig  / kunnen luisteren naar elkaar  / kunnen vertellen en delen over wat ze ontdekken of willen dat leren / willen museumambassadeur worden !

Saskia Dellevoet begeleidt deze activiteit.

Wanneer vindt de activiteit plaats?

Op dinsdag van 15.00 tot 16.15 uur.

Ronde 1: dinsdag 6, 13 en 27 maart (20 maart niet ivm studiedag) en 3, 10 en 17 april.

Ronde 2: dinsdag 8, 15, 22 en 29 mei. 5 en 19 juni.

LET OP: Er zijn twee rondes, iedere ronde kunnen er 6 leerlingen deelnemen. U kunt uw zoon / dochter maar inschrijven voor één ronde OntdekT.

Hoe kunt u zich inschrijven?

Via inschrijflijsten op de Castledeur. De inschrijven start vandaag, woensdag 21 februari, en kan uiterlijk tot en met dinsdag 27 februari. We verwachten dat de leerlingen alle lessen aanwezig zijn. Vergeet niet dat u als ouder/verzorger een handtekening op de inschrijflijst zet voor akkoord.

U ontvangt van ons een mail met een bevestiging van uw inschrijving. Mochten we meer dan 6 aanmeldingen ontvangen dan loten we en krijgt u hier ook bericht van.