touchscreen borden

6 november 2014 | Webmaster

Een aantal jaren geleden is de oversttouchscreenap gemaakt van krijtborden naar digiborden. De meerwaarde van digiborden boven de klassieke krijtjesborden ziet iedereen wel. Je kunt er zonder omwegen filmpjes op afspelen, kunt gebruik maken van de informatie en lessen die op internet te vinden zijn en ook voor de gezondheid van kinderen had het meerwaarde, omdat er minder krijtstof in het lokaal rondzweefde.

Natuurlijk zaten er ook nadelen aan: als de computer niet werkt, is het bord niet te gebruiken en de lampen zorgden voor een andere belasting van de ogen van de kinderen. Nog een zwakte was de noodzaak tot het gebruik van beamers om het beeld te projecteren. Dit vraagt nogal wat onderhoud en zelfs dan neemt de lichtopbrengst naar verloop van tijd af.

Deze laatste bezwaren zijn met de komst van touchscreen borden de wereld uit. De aanschaf van touchscreen borden is echter wel een forse investering. Toch denken wij dat de kosten voor het onderhoud van de oude digiborden met beamers op dit moment zodanig is dat het loont om touchscreen borden aan te schaffen.

Op woensdagmiddag 3 december zullen in de groepen 3 t/m 7 touchscreen borden worden opgehangen, zodat ook deze kinderen weer zonder heel veel moeite kunnen lezen wat op het bord staat. In de groepen 1/2 en 8 zijn deze borden al aanwezig.