thema wonen in groep 1-2a

25 september 2015 | Hester Bax

In de kleutergroepen werken we deze weken aan het thema wonen. Alle activiteiten die wij doen, hebben hiermee te maken. In de klassen is de ouderbrief over het thema al meegegeven. Voor de zekerheid staat hij hier nog eens digitaal. Lees het nog eens door, u weet dan wat wij doen in de klas en kunt er thuis ook mee bezig zijn. Dit is goed voor de ontwikkeling van uw kind!

ouderbrief piramide wonen

In de ouderbrief praten wij over de letter die centraal staat. Deze weken is dat de letter h. Vergeet niet om met uw kind te zoeken naar kleine spulletjes die met de h beginnen. Ze mogen dit meenemen naar de klas, waar we het samen een plekje geven in onze letterkast.

IMG_4775

In ons tussenlokaal wordt door beide kleuterklassen heerlijk gewerkt en gespeeld. We danken de mooie inrichting aan de hulp van Sandra Bergmans, de mama van Devon en Jayvin. Ieder thema richt zij het tussenlokaal in. Ze kan hier de hulp van andere ouders goed bij gebruiken. Wilt u helpen? Geef het door, aan Sandra of aan de leerkracht!

Destiney helpt ook een handje, ze schildert de babykamer!

IMG_4771

Op school werken wij op verschillende manieren binnen het thema. We werken zo spelenderwijs aan het ontwikkelen van de woordenschat, rekenen, taal, motoriek, sociale vaardigheden en nog veel meer.

Huizen knutselen: de ramen prikken we uit, de trapgevel knippen we. Straks kunnen de huizen echt staan!

IMG_4766 IMG_4767 IMG_4770

Huizen hebben verschillende kamers. Hoe heten die allemaal? En wat staat dan waar? We benoemen de kamers en zoeken in woonfolders naar de meubels die in die kamer passen.

IMG_4765

Het poppenhuis wordt ingericht. En de auto’s hebben een garage nodig!

IMG_4772 IMG_4764

Wanneer je gaat klussen, moet je een helm op. We hebben een riem om ons gereedschap aan te hangen en kunnen direct aan de slag.

IMG_4769

We hebben samen het boek ‘hutje mutje’gelezen en een woordweb gemaakt van de dingen die we in het boek tegen zijn gekomen. Napraten over een verhaal is heel goed voor het begrip, het luisteren en het verwoorden!

IMG_4774

Natuurlijk doen we nog veel meer, kom gerust eens kijken of meedoen.

Tot slot hebben wij onze ‘hier woon ik’ muur. Wilt u met uw kind een foto maken van uw huis? Wij hangen de foto’s dan aan de muur en gaan hier in de klas mee aan de gang. De foto’s mogen ook digitaal, per mail of usb aangeleverd worden. We printen ze hier dan uit!

IMG_4773

Tot dinsdag!