Unit 3 (groep 6, 7 en 8)

Actuele activiteiten Unit 3

Het Kinderpersbureau (Unit 3)

Dit bericht is speciaal voor jullie Unit 3. Want als je in de bovenbouw zit, mag je meedoen aan “Het Kinderpersbureau”. Dit is de redactie van onze schoolkrant: “Cleijn Krantje” begeleid door Marjolein de Vroomen.

Als je in de redactie zit, kom je op dinsdag na school bij elkaar. Dan bedenken we wat we allemaal in de schoolkrant willen laten zien. We maken zelf onze foto’s, teksten, tekeningen, moppen, puzzels, recepten etc. We starten altijd met iets te drinken en soms proberen we onze lekkere recepten ook van te voren even op school uit!
Er zijn drie rondes dit jaar en dat betekent dat we ook drie keer een schoolkrant gaan maken. Iedere ronde gaan we ook een keer op excursie, om iemand te interviewen of een reportage ergens te maken. Natuurlijk mag je als redactie lid ook mee praten over wie we willen interviewen of waar je naar toe zou willen gaan.
Wil je graag onze koning interviewen? Dat zal lastig worden! Maar het is vorig jaar al wel gelukt om de burgemeester van Tilburg te interviewen, de politie, het dierenpark de Oliemeulen en De Dolfijn. Dus… kom maar op met je leuke, spannende of gekke ideeën voor dit jaar!
Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan kun je je via de website inschrijven voor ronde 1!

Waar? Het tussenlokaal van de bovenbouw
Wanneer? Donderdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur. 30 oktober, 6, 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december. LET OP! 13 en 27 november zijn we pas om 17.00 uur terug op school i.v.m. een excursie.
Hulpouder? Lijkt het u leuk een aantal middagen te komen helpen tijdens het Kinderpersbureau? Alle hulp is welkom! Wilt u bijvoorbeeld tijdens de excursie dagen mee op pad? Stuur een mailtje naar leilahermus@contourdetwern.nl.

Inschrijven