Unit 3 (groep 6, 7 en 8)

Actuele activiteiten Unit 3

Kinderpersbureau (Schoolkrant Cleijn Hasselt)

Vind je het leuk om achter allerlei nieuwtjes te komen? Vind je het leuk om mensen te interviewen? Of misschien ben je heel creatief met woorden en rijm of vind je het leuk om een voorpagina te ontwerpen?

We gaan met 10 leerlingen van de bovenbouw een schoolkrant maken! Wat moet daar allemaal in komen te staan? Dat mogen jullie gaan onderzoeken! We gaan de tweede les ook kijken hoe het er bij een (echte) redactie aan toe gaat! Daarnaast gaan we ook een stuk schrijven voor de wijkkrant Oud Noord!

Leila Hermus begeleidt deze activiteit.

Wanneer vindt de activiteit plaats?

Op donderdag van 15.00 tot 16.15 uur. 8, 15, 22 maart en 5, 12 en 19 april.

LET OP: 15 maart duurt de les tot 17.00 uur i.v.m. een bezoek aan de redactie van het Brabants Dagblad. 29 maart is er geen les i.v.m. de schoolreis.

 

ontdekT

In onze wijk staan op loopafstand 2 toffe musea: de Pont het TextielMuseum. Daar hangt kunst. Ben jij er wel eens geweest?  Wat is dat eigenlijk, kunst? En waar is het van gemaakt? Wat gebeurt er allemaal in het museum?  Dit en meer leer je bij ontdekT.  OntdekT bestaat uit 6 lessen in 2 musea en is voor nieuwsgierige kinderen die van kunst en van kijken houden. En die het leuk vinden om wat ze allemaal ontdekken te delen met andere schoolkinderen en hun ouders als een echte museumambassadeur.  Dat doen we tijdens de afsluitende bijeenkomst met een museumtour.

Kinderen die meedoen aan OntdekT:  houden van kunst en musea of willen dat ontdekken /  zijn nieuwsgierig  / kunnen luisteren naar elkaar  / kunnen vertellen en delen over wat ze ontdekken of willen dat leren / willen museumambassadeur worden !

Saskia Dellevoet begeleidt deze activiteit.

Wanneer vindt de activiteit plaats?

Op dinsdag van 15.00 tot 16.15 uur.

Ronde 1: dinsdag 6, 13 en 27 maart (20 maart niet ivm studiedag) en 3, 10 en 17 april.

LET OP! 17 april is er voor álle ouders een museumtour door de leerlingen voorbereid! Iedereen is uitgenodigd. Meer informatie volgt!

Ronde 2: dinsdag 8, 15, 22 en 29 mei. 5 en 19 juni. (deze ronde is nog niet bevestigd)

De naschoolse sportactiviteiten

Naschoolse sport op donderdag 22 februari, 1 en 8 maart, 17 en 24 mei.