Talentontwikkeling op Cleijn Hasselt

Basisschool Cleijn Hasselt draagt bij aan de talentontwikkeling van kinderen. Tijdens de ateliers op school hebben kinderen de keuze uit een aanbod van activiteiten, anders dan anders. Zo ontdekken zij hun talenten en passies. Wij werken hierbij bijvoorbeeld samen met deskundige vakdocenten, professionals en verschillende musea. Een aantal kinderen van Unit 2 en 3 gaat met Saskia Dellevoet aan de slag met textiel en Kunst. Ook is er een naschools aanbod. Kinderen maken een verbinding met de wijk tijdens de activiteiten van Ontdekt@DePont of het TextielMuseum waar zij met alle aspecten Kunst en textiel aan de slag gaan. Zo wordt steeds een bijzondere invulling gegeven aan talentontwikkeling. Gedurende het hele jaar hebben kinderen ook de mogelijkheid zich voor het naschoolse sportlessen in te schrijven. We willen kinderen de mogelijkheid bieden hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Actuele activiteiten

Na de kerstvakantie starten we weer met twee leuke gratis naschoolse activiteiten!

Het Kinderpersbureau op dinsdag voor unit 3 en de naschoolse Sport met Juf Lieke op woensdag voor unit 1 en op donderdag voor unit 2. Let goed op de dagen en tijden! De naschoolse sport voor Unit 1 start meteen na de kerstvakantie op 9 januari, naschoolse sport voor Unit 2 start op donderdag 7 februari en het Kinderpersbureau start op dinsdag 22 januari.

Inschrijven kan vanaf dinsdag 11 december 15.00 uur tot en met maandag 17 december. Daarna sluit de online inschrijving. U krijgt per mail een bevestiging de week voor de kerstvakantie.

Hulp nodig met online inschrijven? Vrijdag 14 december is Leila in de teamkamer van 12.00 tot 13.00 uur om u te helpen met de inschrijving via de website indien nodig.

Voor de lessen is een maximum aantal deelnemers, u ontvangt van ons een e-mail met daarin een bevestiging de week ná de kerstvakantie. Mochten er te veel aanmeldingen zijn dan krijgt u daar ook bericht van.

 

Naschoolse Sport met Juf Lieke – unit 1

Tijdens de naschoolse Sport met Juf Lieke gaan jullie allerlei leuke activiteiten doen, verschillende spellen, balsport, apenkooien en nog veel meer! Elke les is een verrassing!

Waar? In de gymzaal

Wanneer? Woensdag van 12.30 tot 14.00 uur. LET OP! we lunchen op school, geef deze dagen lunch mee aan uw kind. 9, 16, 23 en 30 januari.

Inschrijven

Naschoolse Sport met Juf Lieke – unit 2

Tijdens de naschoolse Sport met Juf Lieke gaan jullie allerlei leuke activiteiten doen, verschillende spellen, balsport, apenkooien en nog veel meer! Elke les is een verrassing!

Waar? In de gymzaal

Wanneer? Donderdag van 15.00 tot 16.00 uur. 7, 14, 21 en 28 februari.

Inschrijven

Het Kinderpersbureau – unit 3

Dit bericht is speciaal voor jullie Unit 3. Want als je in de bovenbouw zit, mag je meedoen aan “Het Kinderpersbureau”. Dit is de redactie van onze schoolkrant: “Cleijn Krantje” begeleid door Marjolein de Vroomen. 

Als je in de redactie zit, kom je op dinsdag na school bij elkaar. Dan bedenken we wat we allemaal in de schoolkrant willen laten zien. We maken zelf onze foto’s, teksten, tekeningen, moppen, puzzels, recepten etc. We starten altijd met iets te drinken en soms proberen we onze lekkere recepten ook van te voren even op school uit!

Er zijn drie rondes dit jaar en dat betekent dat we ook drie keer een schoolkrant gaan maken. Iedere ronde gaan we ook een keer op excursie, om iemand te interviewen of een reportage ergens te maken. Natuurlijk mag je als redactielid ook mee praten over wie we willen interviewen of waar je naar toe zou willen gaan. 

Wil je graag onze koning interviewen? Dat zal lastig worden! Maar het is vorig jaar al wel gelukt om de burgemeester van Tilburg te interviewen, de politie, het dierenpark de Oliemeulen en De Dolfijn. Dus… kom maar op met je leuke, spannende of gekke ideeën voor dit jaar!

Lijkt het je leuk om mee te doen? Dan kun je je via de website inschrijven voor ronde 2!

Waar? Het tussenlokaal van de bovenbouw

Wanneer? Dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.15 uur. 22 en 29 januari. 5, 12 en 19 februari. LET OP! 29 januari gaan ze op excursie en zijn de leerlingen pas om 17.00 uur thuis.

Inschrijven

Hulpouder? Lijkt het u leuk een aantal middagen te komen helpen tijdens het Kinderpersbureau? Alle hulp is welkom! Wilt u bijvoorbeeld tijdens de excursie dag mee op pad? Stuur een mailtje naar leilahermus@contourdetwern.nl.