taalzee en rekentuin

18 december 2014 | Webmaster

rekentuin taalzee

Een paar weken geleden heeft bs Cleijn Hasselt door middel van een demo kennisgemaakt met taalzee en rekentuin. Omdat beide programma’s erg aantrekkelijk zijn en positief worden beoordeeld door kinderen en scholen die er gebruik van maken, hebben we hier als Cleijn Hasselt abonnementen voor afgesloten.

Rekentuin en Taalzee zijn zogenaamd adaptieve oefengames.

Beide programma’s zijn adaptief. Dit betekent dat opgaven gemakkelijker worden als er fouten worden gemaakt en moeilijker als de antwoorden goed zijn. Hoewel de programma’s niet gebruikt kunnen worden om kinderen strategieën aan te leren, maakt het veel gebruik van beloningen om kinderen gemotiveerd te houden en nodigt de vormgeving erg uit tot oefenen.

De omgeving van beide spellen zien er aantrekkelijk uit voor kinderen en ze sluiten goed aan bij de belevingswereld van kinderen in de basisschool. Er is veel afwisseling in spellen en kinderen blijven uitgedaagd worden doordat het programma steeds blijft afstemmen op hun eigen niveau. Gaan zij vooruit, dan worden de opgaven wat moeilijker. Vinden zij een onderdeel moeilijk, dan wordt ook het niveau wat bijgesteld.  De manier van belonen is erg leuk bedacht.

Voor in de klas, maar ook voor thuis, een aanrader!

Ook de leerkracht kan de vorderingen van de kinderen volgen. Zo kan de leerkracht terugzien hoe vaak de kinderen oefenen, wanneer ze voor het laatst geoefend hebben, wat goed gaat en wat minder etc. Hierdoor kan de leerkracht ook op school beter aansluiten bij wat kinderen nodig hebben.

De leerkracht op school heeft een gebruikersnaam en inlogcode voor de kinderen. Zij kunnen dit op school van de leerkracht krijgen, zodat ze de programma’s ook thuis kunnen oefenen. Zeker in het begin is het ook goed als u af en toe samen met uw kind naar de programma’s kijkt en hen motiveert om ermee aan de slag te gaan. Eindelijk een game waar je als ouder blij mee bent! 😉

informatie-brief rekentuin en taalzee