SWPBS, we zijn begonnen!

24 november 2015 | Hester Bax

Zoals aangegeven, zijn wij vandaag in alle klassen aan de slag geweest met SWPBS, school wide positive behaviour support. Een positief klimaat in en om onze school is ons doel. Hier werken we aan vanuit de kernwaarden die we met ouders en team hebben ontwikkeld: Veiligheid, Plezier, Respect en Verantwoordelijkheid.

swpbs

Na de presentatie van de poppen die het gezicht zijn van onze waarden, zijn wij als team afgelopen vrijdag verder gaan werken.

De ruimte waar we mee starten, is de gang van onze school. De kinderen hebben hier vandaag allemaal een les over gehad, waarin ze hebben gepraat over, gekeken naar en geoefend met positief gedrag in de gang. Het verkeerde voorbeeld hebben ze ook bekeken, om hier vervolgens over te praten. We hebben het gedrag in de gang behandeld aan de hand van een filmpje, kijk maar eens mee! Cleijn Hasselt, de gangen .

In de gang komen posters en banners te hangen als herinnering aan de gedragsverwachtingen, dan kunnen we steeds even spieken hoe het ook alweer zit!

Vanaf morgen kunnen alle kinderen door positief gedrag te laten zien witte steentjes verdienen als waardering voor voor dit gedrag. Ze kunnen hier individuele beloningen mee verdienen, maar ook een groepsbeloning. Die kunnen ze bereiken door alle steentjes bij elkaar te verzamelen in de buis die bij iedere klas in de gang hangt. Is de buis vol? Dan mag de klas gaan genieten van een door hen zelf afgesproken beloning.

Helpt u thuis ook mee positief gedrag te bevorderen? Bespreek het met uw kind(eren) en motiveer hen dit ook te laten zien. Geef zelf het goede voorbeeld en bekijk met uw kind(eren) het filmpje thuis en de posters op school.

Samen zorgen wij voor een positieve school, veel plezier!