Schooladventure: world trip juf Jeske

20 december 2018 | Hester Bax

Het is bijna zover, juf Jeske vertrekt aan het einde van de kerstvakantie voor haar wereldreis van 7 maanden. Wat gunnen wij het haar dat ze deze droom eindelijk waar kan gaan maken!
Om de wereldreis en met name de aanloop daarnaartoe voor de leerlingen ook betekenisvol te maken, hebben we hier een schooladventure, een schoolbreed thema van gemaakt. Alle castles hebben aan de hand van juf Jeskes reisplannen onderzoek gedaan naar de landen zie zij zal bezoeken. Wie woont daar, wat zijn de lokale gebruiken, hoe is het weer, wat zijn de bijzonderheden, wat heeft juf Jeske allemaal nodig voordat ze kan gaan? Ieder castle heeft zich verdiept in een ander land en hier zijn hele mooie resultaten uit gekomen.

Vanmorgen heeft juf Jeske haar world trip in het klein door de school gemaakt en hebben alle castles de resultaten van hun onderzoek gepresenteerd, met handige tips voor juf Jeske én zaken die ze mee kan nemen. Zo hebben de kleuters haar gewaarschuwd voor de gevaarlijke diersoorten in Ecuador (je kunt dus beter niet in alle meren zwemmen) en de vulkanen, als slapen die gelukkig. In de second unit heeft juf Jeske een kwartetspel met alle info over Indonesië gekregen, een minikoffertje met alle benodigde spullen en een reisgids over Sri Lanka. De third unit heeft presentaties gegeven over Myanmar en Colombia met handige reisgidsjes voor onderweg.

Wat een creativiteit, betrokkenheid en kennis hebben de leerlingen getoond, dit is betekenisvol onderwijs in het kader van Leren Zonder Grenzen.

Juf Jeske, namens alle leerlingen, ouders en het team van Cleijn Hasselt: heel veel geluk en plezier tijdens jouw world trip, we blijven je volgen en houd ons ook op de hoogte. Doordat jij jouw droom waar gaat maken, haal je voor ons de wereld dichterbij, dat vinden wij fantastisch!