samenwerken in groep 1-2a

12 januari 2015 | Hester Bax

Van samenwerken kan je ontzettend veel leren. En daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Met meer kinderen samen weet en kan je meer dan alleen. En je kunt elkaar ook nog eens veel leren! IMG_2835

In groep 1-2a hebben we samengewerkt om een woordweb te maken over de winter. Een woordweb maken doen wij altijd samen met Wiebe Woordspin. Dit spinnetje heeft een heel mooi web waarin hij graag woorden wil vangen. Wanneer we Wiebe erbij halen, weten de kinderen dat we aan het werk gaan met een woordweb.

Deze keer hebben we groepjes gemaakt, waarin de kinderen samen hebben besloten wat er in het woordweb moest komen te staan, wat ze hiervoor nodig hadden en hoe ze dat voor elkaar zouden krijgen. Je moet dan een heleboel afspraken maken, maar dat ging erg goed!

Aan het einde hebben de kinderen hun woordweb ook nog gepresenteerd aan de andere kinderen, waardoor ze nog eens extra bezig waren met de woorden en het thema winter.

Wil je zien hoe de woordwebs er nu uit zien of wil je dat we je er iets over vertellen? Kom gerust langs, wij weten er alles van!

IMG_2832 IMG_2833