Rol voor Cleijn Hasselt tijdens Opening De Pont Kunstwerk

18 augustus 2017 | Leila Hermus

Beste leerlingen van Cleijn Hasselt, we hebben een mededeling voor jullie allemaal en in het bijzonder voor de ambassadeurs van het De Pont! Hieronder lees je de brief van Marie José van het De Pont Museum. Na de vakantie horen jullie hier meer over!

Beste ambassadeurs@depont,

Er gaat iets heel bijzonders gebeuren in de wijk en jullie, als ambassadeurs mag ik daar al iets meer over vertellen.
Jullie weten dat De Pont dit jaar zijn ZILVEREN JUBILEUM viert. Dat betekent dat we 25 jaar bestaan. Dat wordt groot feest voor het museum en de stad. Maar speciaal voor de mensen die in de buurt wonen want….. De Pont krijgt een geweldig beeld voor op het voorplein. Een beeld dat iedereen kan zien!
Het is van de beroemde Engelse kunstenaar Anish Kapoor.  Jullie kennen al meer beelden van hem; denk maar eens aan de grote lachspiegel in het museum.

Nou en ik mag jullie als ambassadeurs al iets verklappen: het nieuwe beeld buiten wordt ook een soort spiegel maar dan nog veel groter. En bij zo’n belangrijk geschenk hoort een belangrijke onthulling. Dus ga ik jullie nog een groot geheim verklappen…. het beeld wordt “onthuld” door onze oude koningin; Prinses Beatrix!!!!
En jullie horen er natuurlijk ook bij: 32 kinderen van Cleyn Hasselt worden uitgekozen om op deze speciale dag een welkomst erehaag te vormen voor de prinses. Jullie juffrouw gaat daar alles over uitleggen.

Ik hoop dat jullie allemaal meehelpen om het tot een fantastisch feest te maken want niet alleen de officiële ambassadeurs@depont zijn ambassadeurs maar JULLIE ALLEMAAL.

Ennuh…. wie mag straks bij de opening de prinses een koninklijk  boeketje aanbieden? En hoe moet er dat uitzien.

Ik ben benieuwd.

Hartelijke groet,

Marie jose Eijkemans van De Pont museum