rekencircuit in groep 4

5 november 2015 | Hester Bax

Samenwerken is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Je kunt van elkaar leren, je hebt een gezellige tijd met elkaar, maar er is ook nog iets anders: wanneer je iets aan een ander uit kunt leggen, betekent dit dat je het zelf heel goed begrijpt.

Op de middagen werken wij in groep 4 samen aan het rekencircuit. Iedere middag werken de kinderen met een groepje aan een ander rekenonderdeel. Hiermee versterken en verdiepen zij hun rekenkennis en -vaardigheden. De activiteiten zijn steeds aangepast op dat wat we in de ochtenden ook behandelen. Ook is het circuit belangrijk voor het nog beter leren samenwerken.

Op dit moment werken de kinderen met rekenstraatjes, op de computer aan verschillende rekenonderdelen, met getallenkaarten (welk getal hoort waar op de getallenlijn), met de digitale en analoge klok, met malle getallen (een rekenspel met kaarten en met de winkel (geld).

Benieuwd wat dit inhoudt? Volgende week kunnen onze ouders een kijkje komen nemen in de klas, we hebben dan onze kijkmomenten. De lijst hiervoor hangt op de deur, graag even aangeven wie wanneer bij ons wil komen kijken.

IMG_1648 IMG_1649 IMG_1650 IMG_1651 IMG_1652 IMG_1653 IMG_1655 IMG_1657