Presentatie ontwerp technieklokaal

7 mei 2019 | Suzanne

Vandaag was de derde, laatste, sessie met de architect van het schooladventure Build A House. Kim heeft de hele meivakantie hard gewerkt en daar is een ontwerp uitgekomen dat ze vandaag aan de leerlingen van Cleijn Hasselt heeft gepresenteerd. Ze had de bouwtekeningen en ook al een echte maquette. De maquette gaan we voor jullie nog even geheim houden omdat deze officieel wordt gepresenteerd op woensdag 22 mei tijdens de Dutch Technology Week. Hiervoor krijgen we hulp van drie van onze eigen leerlingen en zijn jullie natuurlijk allemaal voor uitgenodigd!

Het gave aan het ontwerp is dat het echt is gebaseerd op de ideeën van de kinderen die tijdens de ontwerpsessie hebben mee gedaan! Zo had 1 groepje kinderen het idee om wit met groene strepen te gebruiken omdat dit de Cleijn Hasselt kleuren zijn. Zoals je ziet, heeft de architect dit echt toegevoegd in haar uiteindelijke ontwerp!

In de middag is René van de gemeente Tilburg bij ons langs gekomen om te vertellen hoe het nu verder gaat met ons ontwerp. Er moet namelijk eerst een vergunning worden aangevraagd. Hier is de architect op dit moment mee bezig en wij hebben van René geleerd wat hier allemaal bij komt kijken.

Het was een erg leerzame dag en de vele goede vragen en de ‘waaaauuuw!!’ toen de kinderen de maquette zagen, laten ons zien hoe betrokken iedereen nu al is bij het schooladventure. Wilt u ook betrokken worden en blijven? Loop dan eens langs de twee tafels bij de hoofdingang waar de maquettes nu staan!