Schoolmaatschappelijk werk

De meeste jongens en meiden vinden het leuk om naar school te gaan. Maar wat als je het op school niet naar je zin hebt? Omdat je geen vrienden hebt, gepest wordt, dat wat je moet leren niet begrijpt of gewoon niet goed in je vel zit? De schoolmaatschappelijk werkers van het IMW Tilburg helpen jou bij deze problemen.

Als je problemen hebt op school, zit er vaak iets anders achter. Je bent bijvoorbeeld bang om dingen fout te doen of misschien is er iemand van wie je heel veel hield, overleden. Misschien zijn je ouders gescheiden en heb je het daar moeilijk mee. Omdat je je slecht voelt, kan het zijn dat je vervelend doet op school. Tijdens de les bijvoorbeeld of in de pauze. Misschien maak je ruzie met vrienden of kun je je helemaal niet concentreren.

Op verschillende scholen in Tilburg en omstreken bieden schoolmaatschappelijk werkers van het IMW hulp aan leerlingen of ouders met psychosociale problemen.

Op basisschool Cleijn Hasselt is dit Edmee Geus. Zij is een bekend gezicht binnen onze school. Edmee is te bereiken via mailadres e.geus@imwtilburg.nl. U kunt ook via onze intern begeleider Wendy Wijnen of via de leerkracht in contact komen met schoolmaatschappelijk werk.