PBS tijdens het koffie-uurtje

19 januari 2018 | Hester Bax

Afgelopen woensdag hebben meneer Quint en meneer Rick een interessante en positieve invulling gegeven aan het maandelijkse koffie-uurtje. Zij hebben met de ouders gesproken over PBS, Positive Behavior Support. U ziet hier veel van in de school. Vanuit de kernwaarden Plezier, Respect, Veiligheid en Verantwoordelijkheid, die we samen met u hebben opgesteld, geven we met de kinderen vorm aan positief gedrag in de school.

In alle ruimtes, zoals de castles, de gangen en het schoolplein, hangen posters met daarop onze gedragsverwachtingen. Ook zijn deze in de castles  besproken, zijn er filmpjes van gemaakt en bekeken en hebben de kinderen hiermee geoefend. Op die manier weten we allemaal waar we aan toe zijn. Positief gedrag wordt beloond met de steentjes die in de buizen in de gang verzameld worden. Hebben we de lijn aan de buitenkant van de buizen bereikt? Dan is het tijd voor een beloning voor het hele castle. U heeft hier al veel van voorbij zien komen, van pyjama- tot pannenkoekenfeestjes!

In het koffie-uurtje hebben we gekeken naar wat PBS precies inhoudt en hoe het vorm heeft gekregen op onze school. Natuurlijk is hierin belangrijk, waarom doen we dit én helpt het? Maar ook, wat doen we bij ongewenst gedrag? De ouders die aanwezig hadden hebben veel goede ideeën geopperd en mooie inbreng gegeven. We gaan bijvoorbeeld met u als ouder samen een eigen PBS-poster maken voor volwassenen op het plein: wat mogen we van elkaar verwachten bij het ophalen en brengen van de kinderen? Maar we hebben het ook gehad over hoe u hier thuis mee aan de slag kunt.

Een mooie ochtend met mooie resultaten wat ons betreft. Heel erg bedankt voor de inbreng allemaal. Bent u er volgende keer ook bij? Het volgende koffie-uurtje is op woensdag 7 februari om 8.30u. U hoort hier meer over in de Schakel die volgende week verzonden wordt.