Ouder-kind gesprekken: vergeet niet zelf in te schrijven!

16 november 2016 | Hester Bax

Weet u het nog? In de laatste Schakel stond een stuk over de ouder-kind gesprekken die volgende week plaatsvinden. Heeft u zich hiervoor al ingeschreven? Doe dit snel, want de gesprekken zijn volgende week al! Als de tijdstippen niet uitkomen, bespreek dit dan even met de leerkracht, uiteraard zijn wij flexibel. De gesprekken vinden altijd plaats met leerkracht, ouder én kind.

Vanaf dit schooljaar zien de gesprekken die we met u als ouder hebben over de ontwikkeling van uw kind er anders uit. Wij vinden het belangrijk dat kinderen eigenaar zijn van hun eigen leerproces en zich bewust zijn van hun ontwikkeling. Daarom bespreken wij het rapport vanaf nu in ouder-kind gesprekken. We gaan aan tafel zitten met kind, ouder en leerkracht en bespreken samen de vorderingen, plannen voor de komende periode en natuurlijk hoe het op school gaat. Omdat uw kind hierbij aanwezig is, hebben wij de gesprekken aansluitend aan de schooldag gepland. Het wordt anders te laat voor uw kind. Vanaf maandag 7 november hangt er bij de deur van ieder Castle een inschrijflijst voor de gesprekken. Hierop geeft u zelf aan wanneer u met uw kind wil komen voor het gesprek. Let op: u krijgt dus geen uitnodiging voor een door ons geprikte dag en tijd, maar u komt dit zelf invullen. Wanneer het plannen lastig is, bespreek het gerust met de leerkracht.

De gesprekken vinden plaats in de week van 21 november, op het moment waarop u zelf heeft ingeschreven. Belangrijk is dus, dat u dit op tijd doet en zorgt dat uw kind en u samen aanwezig zijn. Na het gesprek gaat het rapport mee naar huis. De gesprekken worden gepland in blokken van 15 minuten.

Meer weten? Vraag het de leerkracht!