Leren Zichtbaar Maken in the Second Unit

22 maart 2017 | Hester Bax

In de second unit ontdekken de kinderen hoe leren eigenlijk werkt. Hoe zorgen we er zelf voor dat leren een succes wordt? Ligt alles in jouw brein al vast, of kan je je brein ook trainen? Juf Annelies is gisteren in de castles geweest en heeft met de kinderen ontdekt dat je van alles kunt doen om nog beter te leren.

We hebben een filmpje gekeken over het brein, razend interessant vonden de kinderen! Kijk zelf maar eens:

Iedere week gaan we aan de slag met één van de succesfactoren die ervoor zorgen dat we nog beter kunnen leren. Deze week is dat ‘proberen’. Want wanneer iets moeilijk lijkt, kan je twee dingen doen: gewoon helemaal niks, of je kunt het proberen. Vaak blijkt, dat het proberen leidt tot nog meer leren!

Ook hebben we gewerkt met praatmaatjes en schoudermaatjes; hoe zorg je ervoor dat je samen kunt ontdekken en nieuwe dingen kunt proberen, wat moet je daarvoor doen? En wanneer is het gelukt?

In ieder castle is een octopus te vinden, uiteraard met acht armen. Aan iedere arm koppelen we een succesfactor voor leren. Daarmee maakt de octopus voor de kinderen zichtbaar hoe we onszelf kunnen trainen. Vraag hen er eens naar en laat ze erover vertellen.

Samen maken we ons brein dus nog sterker, stapje voor stapje! En dat is wel heel erg leuk om te doen!