Laatste koffie-ochtend van het schooljaar

27 juni 2018 | Hester Bax

Vanmorgen hebben we met een betrokken groepje ouders alweer de laatste koffie-ochtend van het schooljaar vorm gegeven. Het was een fijne en gezellige bijeenkomst, waarin wij het samen hebben gehad over wat de ouders ervaren hebben als tops van dit schooljaar en wat zij komend jaar graag weer of juist meer zouden willen zien.

We kregen met name enthousiaste reacties op het Engels dat door onze hele school, van de first tot en met de third unit, door de kinderen beleefd wordt. De kinderen vinden het erg interessant en pakken de taal snel op. Ouders merken ook dat ze het buiten de school vanzelf toepassen, good job en fijn om te horen. Wat de tip hierbij was? We mogen ons als school nog veel meer profileren op dit gebied! Dus laten we met z’n allen aan Tilburg laten zien wat een fijne school wij hebben, met een bijzonder concept vanuit het Leren Zonder Grenzen!

Ook werd genoemd dat het unitonderwijs, met daarmee de aandacht voor de onderwijsbehoefte van ieder individueel kind, als erg prettig ervaren werd. Fijn dat ieder kind zich op zijn of haar eigen manier mag ontwikkelen.

Tot slot de tip: laten we met z’n allen goed én op tijd communiceren! Iedereen doet zijn of haar best, maar voor goede communicatie heb je zender én ontvanger nodig. Kunnen we elkaar even niet vinden, benoem het en zoek elkaar op, het helpt! Vooral goed face-to-face contact is wenselijk.

We hebben verder gesproken over de buitenschoolse activiteiten en de plaats van de school in onze wijk. In de toekomst zullen onze buitenschoolse activiteiten nog meer een verlengde zijn van ons onderwijs. Dus: alle kinderen komen in aanraking met bijvoorbeeld Engels en ondernemerschap onder schooltijd, degenen die er meer over willen leren of zich verder willen verdiepen kunnen dat in buitenschoolse activiteiten steeds verder uitbreiden.

Wat een prettige bijeenkomst was dit! Wij willen alle ouders bedanken voor de betrokkenheid bij onze koffie-ochtenden en verwelkomen u ook graag komend jaar weer. Bedankt Leila Hermus, voor jouw betrokkenheid dit schooljaar.

Zien we elkaar op de ouderbedankmiddag volgende week donderdag? Laat het weten aan de leerkracht!