Kick Off Build A House

23 mei 2019 | Hester Bax

Woensdagmiddag was het zo ver: de kick off van Build A House tijdens de Dutch Technology Week in het Ontdekstation. Julie, Mano en Jenna hebben samen met juf Leila en juf Suzanne een prachtige presentatie verzorgd. Zij hebben (zelf!) voor een groot publiek verteld over hoe Build A House tot stand is gekomen, en wat er allemaal al gedaan en gebeurd is. Want dat is een heleboel!

Eerst zijn de wensen van de kinderen, het team en de wijk opgehaald en bij elkaar gebracht. Vervolgens is een groep kinderen gaan brainstormen en ontwerpen. Zij hebben hun plannen aan architecte Kim voorgelegd, die vanuit DAT Architecten belangeloos hier een officieel ontwerp van heeft gemaakt. Het is een prachtig technieklokaal geworden, dat tegen de gymzaal aan zal komen te staan. De kinderen waren hier erg blij mee, al hun ideeën zagen zij terug! Met Rene van de Gemeente Tilburg hebben zij gesproken over vergunningen en hoe het wel en niet goedkeuren hiervan nou eigenlijk werkt. En toen was het zo ver….

Samen met Ad, de aannemer van HAWEEbouw die ook belangeloos aan Build A House meedoet, hebben Julie, Mano en Jenna eerst zelf leren metselen. Vervolgens hebben zij met wethouder Marcelle Hendrickx de maquette officieel onthuld. Dat was een mooi moment. Tot slot hebben zij de wethouder, Carin Zandbergen van Xpect Primair en Gon Mevis van Contour de Twern begeleid in het metselen van het eerste stukje muur, dat ook echt een onderdeel van ons technieklokaal zal gaan worden. De namen staan erop, dus u kunt straks alles terug zien!

Wij zijn ontzettend trots op Jenna, Mano en Julie, maar ook op de andere kinderen die al deel hebben genomen aan de start van Build A House. Dit mooie schooladventure in het kader van ondernemerschap zal vooral komend schooljaar door alle kinderen beleefd worden, maar bij de ingang van de school kunt u steeds de vorderingen volgen. Samen met de kinderen, met u, met wijkbewoners, met Contour de Twern en verschillende partners die aangeboden hebben om mee te werken maken we hier een groot succes van!

Op dinsdagavond 11 juni om 19.30u wordt in de Poorten een bewonersavond over Build A House georganiseerd, om alle buurtbewoners te informeren én enthousiasmeren over Build A House. Komt u ook en neemt u uw buren mee?

Tot dan!