Kerstkaartenactie van start!

7 december 2017 | Hester Bax

Het is zover, vandaag gaat onze kerstkaartenactie van start! We doen dit voor het goede doel, namelijk Stichting Jarige Job. Vandaag krijgen de kinderen hun zelfgemaakte kaart mee naar huis. Hoe de actie precies werkt? Lees alles hieronder, in de Schakel van afgelopen week óf de brief die uw kind vandaag mee naar huis neemt.

Veel plezier!

Ieder jaar organiseert de oudervereniging in samenwerking met de school een Goede Doelen-actie. Hiermee helpen we natuurlijk een zorgvuldig gekozen goed doel. Wat we ook belangrijk vinden is dat onze leerlingen op deze manier leren dat zij de mogelijkheid hebben anderen te helpen én dat dit nog leuk is ook!

Wat is de kerstkaartenactie?

Dit jaar hebben we een hele bijzondere actie, namelijk een kerstkaartenactie. Uw kind is hiervoor zelf de kunstenaar! Uw kind heeft namelijk een kersttekening gemaakt. De tekening van uw kind is omgetoverd tot een mooie dubbele kerstkaart, mét envelop. Deze kaarten mag uw kind verkopen om geld in te zamelen voor ons goede doel van dit schooljaar: Stichting Jarige Job.

Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job helpt kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren omdat er thuis geen geld is. De stichting werkt samen met de Voedselbank.  Stichting Jarige Job verzorgt voor deze kinderen een leuke dag met een cadeau, versiering en traktatie. Dat verdient ieder kind toch? Wij vinden van wel! Wilt u meer weten? Kijk eens op www.stichtingjarigejob.nl.

Hoe werkt het?

Uw kind krijgt op donderdag 7 december één pakketje van 6 zelfgemaakte kaarten en een bestellijst mee naar huis. Een kerstkaart met envelop kost 1 euro. De kaarten kunnen los verkocht worden, of in een pakketje van 6 kaarten (voor 6 euro dus). De eerste 6 kaarten kan uw kind direct verkopen. Dit wordt ingevuld op de bestellijst. Uw kind neemt het geld terug mee naar school en levert dit in bij juf Hester of Sally (mama van Dex en Joy). Hiervoor hebben we vaste momenten (zie Schakel en bestellijst). Zijn er meer kaarten verkocht? Dan geven wij deze weer mee en krijgen wij het geld hiervoor. Ieder kind heeft in totaal 24 kaarten om te verkopen. Kaarten die niet verkocht zijn, krijgen wij weer terug.

Wij krijgen dus van ieder kind altijd iets terug: of de kaarten óf het verdiende geld!

Helpt u uw kind met verkopen? Het is fijn als zij niet alleen met geld over straat gaan en dat u hierbij helpt.

Meer info? Vraag het Sally, mama van Dex en Joy en lid van de oudervereniging, of juf Hester. We hopen op een fijne actie en een mooie opbrengst voor Stichting Jarige Job!