KASTEEL013 buurtcultuurfeest met hulp van BS Cleijn Hasselt

18 april 2017 | Leila Hermus

Op vrijdag 21 april is KASTEEL013, buurtcultuurfeest in de Hasselt. Hiermee zetten wijkbewoners en professionals met kunst en cultuur het voormalige Kasteel van Tilburg verleden-heden-toekomst feestelijk op de kaart. Het plein wordt aangekleed met wat er de aflopen maanden is gemaakt door jong en oud. Ook leerlingen van unit 3 van BS Cleijn Hasselt doen mee. Een maand lang hebben ze op maandag een KASTEEL013 atelier gevolgd. Leerlingen konden kiezen uit 4 ateliers: Kasteelgeschiedenis, Muziek/ Straatorkest, Textielportretten maken en Kasteel bouwen.

De prachtige creaties gemaakt tijdens de ateliers, zijn op 21 april te bewonderen in het Stenen Kamerpark. Eerder al schreven Britt, Thomas, Liane, Ilyas en Tijn het verhaal de magische deur van KASTEEL013.

En in wijkcentrum de Poorten is een echte magische kasteeldeur gemaakt. Ook hoor je op 21 april wat de kinderen met muziek geoefend hebben, als het straatorkest je meeneemt in een muzikale opstoet.

KONINGSONTBIJT

Het Koningsontbijt is op 21 april in het Stenen kamerpark, midden in het kasteel. Daarna volgen de koningsspelen, beide zijn georganiseerd door ouders en leerkrachten.

KASTEEL013-ROUTE

Vanaf 16.00u kun je de KASTEEL013 route lopen. Deze route heeft 3 onderdelen met diverse kijk-, luister- en doe-activiteiten: in de Kasteelhoeve kan jong en oud mee vlechten met een kunstwerk verleden-heden-toekomst of kun je luisteren naar een mooie kasteelromance; in wijkcentrum de Poorten is een bijzondere expositie met niet eerder vertoonde foto’s van de opgravingen van het voormalige kasteel; in het Stenen Kamerpark kun je houten puzzelstukken inverven voor een reuze-puzzel en/of schaken.

THEATRALE PERFORMANCE EN FEEST

Straatorkest KASTEEL013 neemt bezoekers om 18.00u. mee van de Kasteelhoeve naar het Stenen Kamerpark voor het hoogtepunt van de dag: de theatrale voorstelling van Bouwjaar ’84 (18.30u.)  Dit performers collectief bouwt samen met spelers van Masker en wijkbewoners het kasteel op spectaculaire wijze op en ook weer af. Na de performance is het feest in het kasteel met optredens van Ratjetoekoor en De Bent èn iets lekkers van kookschool De Cantharel.

Kijk voor het volledige programma, de tijden en meer informatie op http://kasteel013.nl.

Vragen? Mail projectleider Saskia Dellevoet: spektakelkasteel013@gmail.com