Hittegolf en school

30 juni 2015 | Webmaster

hittegolf-thermometerZoals iedereen gemerkt heeft is het warm in Nederland. In korte tijd is het van fris weer naar een ware hittegolf gegaan.

De voorspelde hitte gaat meteen gepaard met vragen van ouders en in sommige gevallen acties van scholen die tropenroosters instellen. Ook op Cleijn Hasselt hebben we gesproken over een eventueel tropenrooster. Samen met het team is gekeken naar de gevolgen van de hitte, de mogelijkheden die er zijn en de activiteiten die op school plaatsvinden deze week.

Als team hebben we besloten dat wij school gewoon door laten gaan. Woensdagmiddag zijn de kinderen al vrij. Donderdagmiddag staat wisseluurtje gepland en zullen de kinderen kennismaken met hun nieuwe juffen of meester. Ook op de middelbare gaat deze kennismakingsmiddag voor de kinderen van groep 8 gewoon door.

Vrijdag staat weer een “Cleijn Hasselt presenteert” gepland. De kinderen die optreden hebben hier hard voor geoefend en willen zich graag aan jullie laten zien. Na de optredens zorgen we dat er op het schoolplein voldoende verkoeling met waterspelletjes. Er zal gezorgd worden dat de kinderen voldoende schaduwplekken hebben en ook binnen kunnen de kinderen terecht die liever uit de zon willen blijven.

Om kwart voor drie kunnen de kinderen dan lekker thuis genieten van een nog warmer weekend.

 

Wij vertrouwen erop dat wij u hiermee voldoende hebben geïnformeerd. Wanneer u hier nog vragen over hebt, kunt u natuurlijk altijd met uw vragen bij ons terecht.