groep 4: thuis aan de slag met de keersommen!

18 november 2015 | Hester Bax

De tafels van vermenigvuldiging zijn een belangrijke basis voor het rekenen. Wanneer kinderen de keersommen begrijpen en geautomatiseerd hebben (uit hun hoofd weten) maakt dat het rekenen in de praktijk heel veel makkelijker en leuker. Als één voetbal 5 euro kost, weet je meteen hoeveel 5 voetballen kosten!

In groep 4 leren de kinderen de tafels 1 tot en met 5 en de tafel van 10. Kinderen die toe zijn aan meer tafels, worden hier natuurlijk toe gestimuleerd.

Vandaag hebben alle kinderen huiswerk mee naar huis gekregen. Dit is een werkboekje, met daarin allemaal sommen en spellen die te maken hebben met de tafel van 1. De kinderen werken en oefenen hier thuis mee wanneer zij dit zelf willen. Natuurlijk is het leuk en goed dit samen met uw kind te doen.

Wanneer uw kind denkt dat hij of zij de tafel van 1 kent, levert hij of zij het ingevulde werkboekje in het postvakje van juf Michelle in (uw kind weet waar deze is!). Juf Michelle kijkt het na en nodigt uw kind op woensdagochtend uit om te laten zien dat het kind de tafel kent. Gaat dit goed? Dan krijgt hij of zij een sticker op het tafelpaspoort en de grote poster in de klas. Het nieuwe huiswerk (de volgende tafel) wordt dan meegegeven en uw kind kan weer verder. Dit gaat dus allemaal op eigen initiatief van uw kind (met uw hulp!).

Wij hopen dat de kinderen lekker op hun eigen tempo aan de slag gaan met de tafels, zodat zij weer een stap verder komen in het rekenen!

Als cadeautje hebben de kinderen een poster gekregen met daarop alle tafels tot en met 12. Geef dit een handig plekje in huis (op de wc-deur, in de slaapkamer, op de koelkast..) zodat uw kind het steeds tegen komt en er spelenderwijs mee kan oefenen.

IMG_1712 IMG_1713 IMG_1714

Juf Michelle laat het huiswerk zien en wijst aan alle kinderen haar postvakje aan. Hier leveren de kinderen hun huiswerk zelf in.

IMG_1717 IMG_1716

De poster die thuis een mooi plekje mag krijgen en het eerste huiswerkboekje. Vergeet de naam niet!