Feest – Party – Fiesta.. in groep 4

26 februari 2015 | aysegul

Woensdag zijn we de dag begonnen met het maken van een woordzoeker. Maar dat was raar, we moesten naar woorden zoeken waar we de betekenis niet van kenden?..

image

image

Hè, wat staat hier juf?
Wat betekent dit woord?
Hoe spreek je het woord uit?
Allerlei vragen waar de juf opeens geen antwoord op kon geven. Wat doe je dan? Natuurlijk, zelf op zoek gaan naar een oplossing!

Er werd flink overlegd en nagedacht en
opeens riep Sara “hé uczta betekent feest in het Pools!” En zo wist Bissadjerou dat fiesta feest is in het Spaans, Liana kende het woord party wel en Youssef kwam tot de conclusie dat de woorden allemaal dezelfde betekenis hebben, namelijk feest!

Maar wat was dan verder de bedoeling? We hadden ontdekt dat het woord
‘feest’ in verschillende talen anders geschreven en uitgesproken wordt.
Maar wordt er in deze landen dan ook anders feest gevierd? En welke feesten zijn dat dan? Dat mochten de kinderen meteen gaan uitzoeken!
Welke feesten kennen ze in Marokko?
Wat vieren ze in Spanje? En hoe vieren andere landen Sinterklaas?
Iedereen kwam met een idee en we gingen aan het werk. Er werden plaatjes en filmpjes opgezocht, er werden vlaggen gemaakt, de mini laptops werden gebruikt om informatieve teksten te schrijven, kortom; er werd gewerkt met een hoge mate van betrokkenheid!

image

image

image

image

Ik genoot van het enthousiasme van de kinderen en besef dat ze de komende weken erg veel gaan leren! Het nieuwe leerarrangement ‘vieren’ slaat enorm aan bij de kinderen.

Juf Ayşegül

image

Wordt vervolgd…