De grote rekendag, pasen en feest in groep 4!

25 maart 2016 | Hester Bax

We hadden het deze week druk in groep 4! Op woensdag hadden we met de hele school (en veel andere Nederlandse basisscholen) de grote rekendag en donderdag vierden we Pasen.

Tijdens de grote rekendag hebben de kinderen de hele ochtend spelenderwijs en vanuit eigen interesse gewerkt aan rekenactiviteiten. Centraal stonden het kraken van geheime codes, computertaal, robots en geheimtaal. We zijn met de hele school begonnen in de gymzaal, waar we kennis maakten met de grote rekenkist.. Hierop zat een slot, dat we met de hele school konden kraken, maar hoe?

IMG_2272 IMG_2273

In de klas zijn we aan de slag gegaan met het kraken van verschillende codes, het geven van opdrachten aan Robot Furk en aan elkaar, natuurlijk in codetaal. De kinderen hebben erg enthousiast en hard gewerkt, waardoor ze er eigenlijk van baalden dat het ‘ineens’ pauze was!

IMG_2274 IMG_2275 IMG_2280 IMG_2277 IMG_2276

Maar gelukkig: de pauze was één groot feest, we vierden namelijk de verjaardag van Hailie-Jade, van harte gefeliciteerd Hailie!

Na de pauze zijn we verder aan de slag gegaan met robots en hebben de kinderen zelf, alleen of samen, gewerkt aan hun eigen robot. Zoals je op de foto’s kunt zien, kan dat op heel veel verschillende manieren!

IMG_2285 IMG_2295 IMG_2294 IMG_2293 IMG_2292 IMG_2291 IMG_2289 IMG_2282 IMG_2281 IMG_2279 IMG_2278 IMG_2296 IMG_2297

Bij iedere opgeloste puzzel kregen de kinderen een letter, waarmee we aan het einde van de dag met de hele school een som moesten maken. Peerke en Mick zijn in de gymzaal naar voren gekomen om met de andere kinderen mee te puzzelen, de rest heeft hen geholpen. We kwamen al snel achter de code, een moeilijke som, en hebben deze samen uitgerekend. Het antwoord klopt, maar het cijferslot zat nog een beetje klem.. De inhoud was erg leuk, we hebben een rekenspel voor iedere klas gekregen!

IMG_2284 IMG_2298 IMG_2299 IMG_2300

Donderdag vierden wij Pasen op school. De oudervereniging had dit super geregeld, hartelijk dank daarvoor. We hebben erg genoten van de workshops knutselen, tekenen, springen op het springkussen en het werken aan puzzels over Pasen. In de middag mochten wij, al snoepend van chocoladepaaseitjes, ook nog eens paaseieren zoeken, verstopt door de paashaas en het kuikentje!

Voor de juf was er ook nog een verrassing: voor mijn verjaardag aanstaande zondag kreeg ik een heel fijn cadeau, verjaardagsknuffels en een mooi gezongen verjaardagslied. De kinderen kregen ook nog eens een traktatie van de lieve klassenouders. Heel erg bedankt allemaal, ik was erg verrast en heb ervan genoten!

Groetjes van groep 4 en juf Hester