Burgemeester Weterings op bezoek: ondernemerschap in beeld

8 maart 2018 | Hester Bax

Tilburg heeft sinds een paar maanden een nieuwe burgemeester, meneer Theo Weterings. Om zijn stad goed te leren kennen, heeft hij gisteren een bezoek gebracht aan Oud-Noord. Natuurlijk mochten wij als school hierin niet ontbreken. We laten graag zien op welke manier wij de speerpunten in ons onderwijs vorm geven en tijdens dit bezoek stond het ondernemerschap centraal.

En hoe kan je dit nou beter laten zien dan door de kinderen zelf? Daarom heeft ons splinternieuwe Kinderpersbureau het ontvangst op zich genomen. Dit zijn leerlingen die als naschoolse activiteit een schoolkrant op gaan richten en hierbij leren hoe het werk op een redactie eruit ziet en wat hierbij komt kijken. Zij hebben de burgemeester ontvangen, maar ook meteen uitgenodigd voor een interview over hoe hij kijkt naar zijn functie én ondernemerschap, met name in de horeca.

Dit deden zij, omdat ze vervolgens een rondleiding door de school gaven waarbij de burgemeester uit kwam in de first unit. Hier zijn de kleuters bezig met hun invulling van ondernemerschap, hun eigen restaurant. Zij lieten de burgemeester zien wat er allemaal bij het runnen van een restaurant komt kijken, namelijk geld lenen, inkopen doen, reserveringen aannemen, koken, tafels dekken, gasten ontvangen, serveren, afruimen, afwassen en natuurlijk afrekenen met de gasten.

Prachtige voorbeelden van ondernemerschap op Cleijn Hasselt. De kinderen mogen trots zijn op hoe zij zichzelf en de school gepresenteerd hebben, dat zijn wij ook!

Meer weten over het bezoek en over onze burgemeester? Houd ons Kinderpersbureau in de gaten, zij werken dit interview natuurlijk uit tot een prachtig verhaal!