BEE FRIENDLY…u koopt toch ook een kaart in ons winkeltje!

7 april 2019 | Annelies Loeff

Overal zaaien

Door dit zakje bloemzaadjes uit te zaaien op uw balkon of in uw tuin, in het park of in het wild, helpt u op een eenvoudige manier mee aan het tegengaan van de bijensterfte in Nederland.

De gezondheid en weerstand van bijen wordt bedreigd door het enorme gebruik van pesticide. Bijen kunnen uw bloemenhulp goed gebruiken!

 

Geven en doorgeven

Geef ook een zakje aan vrienden, familie, buren of aan de tuin van de school. Bijen heb

 

ben bloemen nodig om aan hun dagelijkse honing en stuifmeel te komen. Een bij bezoekt wel 3000 bloemen per dag en voor 1 kg honing zijn wel 1 miljoen vluchten nodig.

 

Samen gaat het lukken

Als elk gezin in Nederland, een bloembak of klein stukje grond met dit bloemenmengsel inzaait, helpen we met zijn allen mee om dit probleem aan te pakken.

De bloemzaadjes

 

Deze mix van wildbloemen en kruiden, die speciaal bedoeld is om bijen te verleiden, kan niet alleen in je tuin, maar bijvoorbeeld ook in een bloembak of groenstrook gezaaid worden. Wil je dus zelf ook iets goeds doen voor de bijen? Koop dan deze bloemenmix die straks niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar die ook nog eens goed zijn voor de bij.

Honingdrop

Als bijdrage voor uw hulp krijgt u overheerlijke, zachte honingdropjes om van te snoepen. Niet alleen lekker, maar ook nog eens een weldaad voor de stembanden en de keel.

De opbrengst van deze kaart gaat naar de leerlingen van Basisschool Cleijn Hasselt.

Wij blij en de bij blij!

Namens de bijen:

Thanks!