19 april, dag tegen het pesten

19 april 2018 | Hester Bax

Vandaag, 19 april, is de landelijke dag tegen het pesten. Wij vinden het belangrijk dat dit jaarlijks extra onder de aandacht gebracht wordt, omdat pesten vervelende gevolgen kan hebben. Vanuit PBS (Positive Behavior Support) zijn wij hier voortdurend mee bezig, maar op een dag als deze pakken we het net weer even anders aan.

Vandaag hebben wij van de dag gebruik gemaakt om kennis te maken met onze vertrouwenscontactpersoon en het ‘Nee en Ja’ zeggen onder de aandacht te brengen.

Juf Monique van Zwienen, die vertrouwenscontactpersoon is binnen onze school, is vandaag op bezoek gegaan in alle castles. Zij heeft met de kinderen besproken waar zij terecht kunnen als ze ergens mee zitten en het moeilijk vinden dit te bespreken. Dat kan natuurlijk met een ouder, maar ook met een juf of meneer. Als ze dat lastig vinden, kunnen ze ook bij juf Monique terecht, de vertrouwenscontactpersoon. Het is belangrijk dat kinderen de weg weten om hun verhaal kwijt te kunnen, wat dat dan ook is.

Juf Monique heeft ook met de kinderen besproken dat het mogelijk is dat zij soms in een vervelende situatie komen, bijvoorbeeld een ruzie met een ouder kind, en het moeilijk vinden om NEE te zeggen. Wat kunnen ze dan doen? En hoe kan je hier mee omgaan? Of wat als je ergens JA tegen zegt, maar eigenlijk veel liever nee had willen zeggen?

Wilt u hier mee over weten? Praat dan in de eerste plaats met de leerkracht van het castle van uw kind. Of vraag het juf Monique van Zwienen, zij kan er alles over vertellen. Praat ook met uw kind over dit onderwerp en maak het bespreekbaar. Het is belangrijk voor kinderen om te weten waar zij met hun verhaal naartoe kunnen, zowel thuis als op school.

Samen zorgen we voor een fijne school, waarin Respect, Veiligheid, Plezier en Verantwoordelijk centraal staan.